Shitstorm mod Joe Biden kan blive årets største - Radio4 Morgen

ATAK Nordic i Radio4 Morgen: Shitstorm mod Joe Biden kan blive årets største

23/07/2024
|

ATAK Nordic om stor shitstorm mod Joe Biden - Radio4 Morgen

 

“Joe Biden står midt i verdens største shitstorm lige nu”. Det udtaler kommunikationsrådgiver hos ATAK Nordic Julius Petersen til værterne på Radio4 Morgen d. 23/07 -24, efter Joe Biden har trukket sig fra valgkampen midt i en storm af kritik. Hør hele interviewet nederst i artiklen.

 

Kort om den store shitstorm mod Joe Biden

Joe Biden har smidt håndklædet i ringen og trukket sig fra valgkampen. Det sker efter flere ugers shitstorm, hvor kritikken har haglet ned over den siddende præsident. Donald Trump har længe kritiseret Joe Biden for at være for gammel til at blive siddende som præsident og givet ham øgenavnet “Sleepy Joe”. De seneste uger har Joe Biden så optrådt flere gange på live TV, hvor han modvilligt har givet Donald Trump og resten af kritikerne ret ved at fremstå uoplagt og forvirret.

Joe Biden gav først en sløj præstation til den meget omtalte debat med Donald Trump d. 27. juni, hvorefter hans partifæller begyndte at trække deres støtte til præsidenten. Den 12. juni gik det så galt igen, da 81-årige Joe Biden skulle tale til et NATO-topmøde i Washington. Her fik han først introduceret den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj som “Vladimir Putin”. Kort efter byttede han også om på navnene på sin vicepræsident Kamala Harris og hans modkandidat Donald Trump. Shitstormen mod “Sleepy Joe” har de seneste uger taget til i styrke, og søndag nat d. 21/07 dansk tid meddelte Joe Biden på Twitter, at han trak sig som præsidentkandidat før efterårets afgørende fase af valgkampen. 

I den forbindelse har kommunikationsrådgiver Julius A. B. Petersen gæstet Radio4 Morgen og snakket med værterne Kasper Harboe og Peter Marstal.

 

ATAK Nordic om shitstormen mod Joe Biden

Radio4 Morgen kontaktede ATAK Nordic for at analysere på Joe Bidens håndtering af denne shitstorm. Kommunikationsrådgiver Julius Petersen gæstede derfor programmet d. 23/07, hvor det blev til en spændende snak om flere elementer i sagen. I interviewet drøftede værterne og Julius Petersen, hvordan Joe Bidens kampagneteam har håndteret shitstormen, samt om det er muligt for Joe Biden at genopbygge sit omdømme. Her kan du læse et uddrag af Julius Petersens pointer om shitstormen mod Joe Biden, og du kan høre hele interviewet nederst i artiklen.

Er det simpelthen noget så regulært og almindelig som en shitstorm, der har ramt Joe Biden?

“Regulært og almindeligt vil jeg ikke sige er ord, som vi kan bruge om den her shitstorm. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det nok bliver en af de shitstorms, som vi vil huske 2024 for. Du har dårligt kunne slå op i hverken danske eller internationale medier, uden at Joe Biden har været på forsiden med den kritik, der har haglet ned over ham. Samtidig har kritikken i den grad også spredt sig til de sociale medier.”

ATAK Nordic udgiver hvert år en stor shitstormanalyse, der rangerer de 10 shitstorms, som har fyldt mest i danske medier og blandt danskerne på sociale medier. Til januar vil ATAK Nordic derfor holde et vågent øje med den store shitstorm mod Joe Biden, der har potentiale til at blive årets største.

Kan man arbejde med den opfattelse, som Joe Biden har fået i den amerikanske befolkning og verdens befolkning som “Sleepy Joe”?

“Det bliver svært. Vi ser jo rigtig ofte, at præsidenter på en eller anden måde formår at drive erhverv på at have været præsident efterfølgende ved at drive konsulentvirksomhed eller andet, vi har set tidligere præsidenter gøre. Det bliver sværere at finde samarbejdspartnere, når ens eftermæle i høj grad bliver, at man har været “Sleepy Joe” og for gammel til at lede landet videre. I ATAK Nordic arbejder vi meget med de spor, der bliver efterladt på internettet efter en shitstorm. Man kan gøre meget for at rydde op, men hvis man scroller ned af Google eller sin egen Instagram-profil, så er der jo utallige spor på denne kritik mod Joe Biden som “Sleepy Joe”. Jeg tror, at det vil være en stor del af Joe Bidens eftermæle i de kommende år, som han vil have svært ved at slippe af med.

Klik her for at høre et udklip af hele interviewet om den enorme shitstorm mod Joe Biden:

 

Du kan også høre hele interviewet i Radio4 Morgen med Kasper Harboe og Peter Marstal her og læse Radio4’s artikel om interviewet her.